2
april 2023
Aanvang: 14:00 uur
Stefanus Sessie op zondag 2 april 2023
Doel van activiteit: Henk Brink hoofdgast op komende Stefanus sessie. Bijdragen aan deze bijeenkomst leveren ook Hein Klompmaker en Egbert Hovenkamp II. De tweede gast wordt binnenkort bekend gemaakt.
Hoofdgast: Henk Brink Henk Brink (1958) behoeft nauwelijks introductie. Deze geboren Zwiggelter stopt als gedeputeerde van Drenthe, na een periode van 12 jaar. Maar na een lang leven in het openbaar bestuur blijft de vraag: wie is Henk Brink? Natuurlijk komt diens bestuurlijke en politieke carrière aan de orde. En de vraag is ook hoe hij het huidige politieke klimaat na de Provinciale Statenverkiezingen duidt. Maar centraal in het interview staat echter de mens Henk Brink. Hoe was zijn kindertijd? Had hij weet van kamp Westerbork/woonoord Schattenberg, de plek zo nabij de boerderij waarop hij opgroeide? Wat heeft hij van de revolutionaire jaren zestig meegekregen? Waarom koos hij al op zijn 18e jaar ervoor lid te worden van de VVD? Was naast het dagelijkse werk op de boerderij, en later in de politiek, en de nevenactiviteiten er voldoende tijd voor het gezin met drie kinderen? En nu: terug naar de boerderij of heel andere dingen doen? Journalist, schrijver en programmamaker Lukas Koops zal in een vraaggesprek een antwoord op deze en andere vragen te krijgen.

Gesproken column door Hein Klompmaker Hein Klompmaker was enkele decennialang directeur van het Hunebedcentrum in Borger. Daarnaast was hij bestuurlijk actief op Drents cultureel gebied en wist tijd te vinden voor het schrijven van columns, artikelen en boeken. Een aantal jaren had hij een column voor Radio Drenthe. Scherp en eigenzinnig besprak hij daarin wat er in Drenthe en in de grote wereld in zijn ogen gaande was. Op de Stefanus Sessie zal hij dit eveneens doen.

Terplekkepoem door Egbert Hovenkamp II Egbert Hovenkamp II is Drents dichter, vertaler en voordrachtskunstenaar. Behalve haiku-achtige gedichten schrijft hij ook muzikale verzen, die door hun ritmiek haast op songteksten lijken. Uniek zijn de TerPlekkePoems waarin hij aan het einde van de bijeenkomst de middag beschrijft.

Datum: Zondag 2 april 2023
Tijd: 4:00 uur
Locatie: Stefanuskerk, Hoofdstraat 10 te Westerbork
Entree: €12,50 (inclusief 1 consumptie)
Verkoop aan de deur, of vooraf reserveren door een e-mail te sturen naar: vriendenstefanuskerkwesterbork@gmail.com
Logo cultuurpodium westerbork def
Op zondag 2 april a.s. presenteert Cultuurpodium Westerbork een Stefanus Sessie in de historische Stefanuskerk van Westerbork, georganiseerd door de stichting Vrienden van de Stefanuskerk Westerbork. De middag staat in het teken van cultuur in Drenthe in brede zin. Daaronder valt vanzelfsprekend ook het Drents. Hoofdgast: Henk Brink